torstai 12. tammikuuta 2012

Mitä mainioin ulkoilusää

Petteri tuli kotiin oltuaan viikon Suomessa. Seuraavana päivänä hän alkoi heti päivitellä, että on niin mahtava sää, pitäisikö lähteä vähän ulkoilemaan. Huomautin, että samanlainen sää on ollut lähes poikkeuksetta koko talven,  ja en voi siis jokaisen mainion ulkoilusään vallitessa singahtaa pitkälle kävelylenkille.

Sää on ollut syksyn ja talven seuraavanlainen: kaksi viikkoa paistaa aurinko, sitten sataa kaatamalla yhden tai kaksi päivää. Nyt talvella  öisin on pakkasta, mutta päivällä aurinko nostaa lämpötilan 10 asteen tuntumaan. Lähes aina on siis aurinkoista, mutta ihanan kirpeä, raikas ilma. Sellainen kun Suomessa kauniina myöhäissyksyn päivänä tai alkukevään.

Tällä viikolla on ollut todella kesäistä ja talvista. Haravoin lehtiä pienestä pihastamme tiistaina t-paitasillani. Mutta seuraavana aamuna nurmikko oli huurussa ja lähdin talvitakissa viemään lapsia kouluun. Iltapäivällä olisin jälleen voinut istua auringossa parvekkeella, ehkä viltti harteillani, mutta kuitenkin.

Ensi viikoksi on kuitenkin luvattu lunta Leccoon. Sitä odotellessa - koulut menevät kuulemma kiinni. Vuorilta tulevat oppilaat eivät nimittäin pääse alas lumisia teitä pitkin kesärenkaillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti