keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lunta Leccossa

Vihdoin se saapui. Lumi. Aihe oli pyörinyt keskusteluissa jo pitkään. Aina joku 100 prosenttisen varma sammakkomies oli osannut ennustaa lunta lähipäiviksi, mutta jotenkin kummallisesti pilvet olivat aina kiertäneet Leccon.

Nyt meillä on lunta 10 senttiä. Koulut eivät ole menneet kiinni, vielä. Seuraan toivorikkaana tiedotuksia koulun sivuilta. Mutta lumi vaikuttaa koulunkäyntiin kuitenkin, sillä lapset eivät mene ulos välitunnilla, jos on alle 0 astetta. (tai sataa vettä) Voin vain kuvitella miten opettajat selviävät 25 villistä italiaislapsesta, jotka ovat samassa luokkahuoneessa 6 tuntia putkeen....

Lillin tennisryhmässä ei eilen ollut muita kuin Lilli. Valmentajat vain nyökyttelivät keskenään: "niin se lumi,se lumi".

Lehdessä ja kunnan sivuilla annetaan ohjeita mitä pitää tehdä, jos lunta sataa paljon. Tuntuu aivan kun valmistuisimme katastrofiin tai poikkeustilaan.

Kuitenkin tämä on vuoristoaluetta. 10 minuutin automatkan päässä on lunta koko talven. Ihmiset hiihtävät. Heillä on kunnon talvivaatteet. Tuntuu hassulta, että lumesta hössötetään niin paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti