tiistai 30. elokuuta 2011

Innamorati = rakastuneet

Vietämme lauantai-iltaa paikallisessa ”Potsin paikassa.” (Ristorante ai Poggi). Se on kohtuullisen hyvä ravintola aivan lähellämme. Ravintolalla on iso aidattu terassi, joten lapset voivat juoksennella vapaasti ympäriinsä. Seitsemältä paikka on kuin ammuttu täynnä isoja seurueita lapsineen , ja kun me tulemme kahdeksalta lapset ovat jo lopettelemassa pitsojaan. Ravintola on kumonnut kaikki ennakkokäsitykseni  Italiasta, ravintoloista, lapsista ja pitsoista. Me olemme aina opettaneet lapsillemme, että Italiassa pitsa syödään veitsellä ja haarukalla, pöydässä istutaan kauniisti ja ravintolaan tullaan siisteissä vaatteissa. VÄÄRIN. Tässä suhteellisen siistissä ravintolassa lapset saapuvat paikalle Batman-asuissaan, vetävät pitsaa kaksin käsin ja heti syötyään järjestävät hippaleikin ravintolan terassille.  

Tänä kyseisenä iltana lapsiperheet tekivät siis jo lähtöä, kun me pääsimme ruoan kimppuun. Lilli katseli vain haikeasti suuria leikkiviä lapsiryhmiä. Onneksi yksi pieni, Lillin ikäinen poika jäi jäljelle muitten lähdettyä. Lilli nakersi pitsaansa ja poika kulki edestakaisin pöytämme ohi luoden haikeita katseita Lilliin. Huomattuaan tämän Lilli alkoi laatia sotasuunnitelmaa kuinka päästä kontaktiin ihailijansa kanssa. Yritimme sanoa, että mene vain tekemään tuttavuutta, mutta puutteellisella kielitaidolla se tuntui Lillistä ylivoimaiselta. Onneksi kävi niin, että poika haki sisältä ravintolasta itselleen jäätelön. Lillli huomasi tilaisuutensa tulleen, ja meidän rohkaisemana lähti hakemaan itselleen täsmälleen samanlaista jäätelöä kuin pojalla oli.

Se oli siinä! Poika tajusi heti jäätelövalinnan olevan merkki ihastuksesta, ja loppuillan pariskunta vietti varjossa puiden alla jäätelöä syöden ja jutellen. (poika jutteli Lillille kovasti kaikenlaista ja Lilli  nyökytteli) Lilli kävi välillä meidän luona pöydässä kysymässä miten sanotaan italiaksi se ja se….Kielenopiskelun motivaatio kasvoi hetkessä 100 prosentilla.
Tämä ihana pieni poika karkasi vielä perheeltäänkin  parkkipaikalta sanomaan Lillille viimeiset ciao ciaot.

Lilli oli huipputyytyväinen iltaansa ja ensimmäiseen italialaiseen poikaystäväehdokkaaseen. Hetken mietittyään asiaa totesi kuitenkin: ”Oli sillä vähän ohuet hiukset”.

1 kommentti: