sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Italian roskasysteemi osa 2

Vihdoin olen tajunnut Leccon kunnan kierrätys/roskasystemin. Siinä ei ole mitään logiikkaa, paitsi tietysti italialainen!


Kahteen eriväriseen pussiin lajitellaan kaikki muuta roskat, paitsi bio. Lilat pussit haetaan kerran viikossa. Läpinäkyvät kolme kertaa viikossa.


Mutta tankattuani sanakirjan kanssa moneen kertaan ohjeet mitä mihinkin pussiin laitetaan, olen ymmärtänyt tämän: lilaan pussiin laitetaan lähes kaikki jäte, mitä keittiössä muodostuu ja läpinäkyvään sitten loput. Miksi se pussi, joka täyttyy päivässä, noudetaan vain kerran viikossa ja se pussi, johon ei tule juuri mitään, noudetaan kolme kertaa viikossa, on minulle suuri arvoitus.
Käytännössä (tutkimalla naapureiden roskapusseja) olen huomannut, että ihmiset heittävät läpinäkyvään pussiin lilan pussiin kuuluvat jätteet. Tietenkin, jotta eivät joutuisi pyörittelemään jätepusseja nurkissaan viikon ajan.


Kunhan tässä opin enemmän italiaa, aion mennä kunnan  yhteen jäteneuvontapisteeseen (pisteitä on kolme, ja kaikissa niissä istuu pari jeppeä juttelemassa keskenään) keskustelemaan tästä logiikan puutteesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti