sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Syysmyrskyjä ja italian opiskelua

Viime yönä lämpötila laski lähes 10 astetta. Oli jälleen aivan järkyttävä myrsky, joka piti minua hereillä puoli yötä. Täällä myrskyt toistuvat näköjään kerran viikossa, (saman ilmiön huomasin jo toissa kesänä lomalla) aivan kuin luonto keräisi viikon voimia riehuakseen sitten kunnolla.

Mutta nyt ilma on miellyttävän viileä, ja luulen, että lähden lenkille ensimmäistä kertaa kuukauteen. Säätiedotuksen mukaan lämpötila pysyy päivisin vielä lähellä 25 astetta, vaikka öisin laskeekin jo lähelle 10. Tämä sää on todennäköisesti normaalia syyskuun keliä täällä, sillä tähän asti kaikki ovat puhuneet afrikkalaisesta helleaallosta, joka on koetellut kaikkien hermoja, jopa italialaisten.

Petteri on poissa tämänkin viikon, joten jatkan italialaisen yksinhuoltajan arkea vielä hetken aikaa. Tällä viikolla ohjelmassa on tenniskouluun ilmoittautuminen ja jalkapallokoulun aloitus. Lilli haluaa ehdottomasti kokeilla jalkapalloa.

Nyt alkaa pikkuhiljaa myös huomata ulkomaille muuttamisen hankalan puolen – sosiaalisen tyhjiön.  Kun on perheen kanssa seurustellut kuukauden ajan, olisi ihan kiva saada muutakin rupatteluseuraa. Tämän takia opiskelenkin Italiaa apinan raivolla; luen vain italialaisia kirjoja ja lehtiä ja katson vain italian televisiota, joka päivä opettelen jotain uutta kieliopista ja lisäksi yritän käyttää kieltä kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa. Ilmoittauduin myös ”Italiano per stranieri”-kurssille, joka toivottavasti alkaa pian. Siellä voin sitten tutustua muihin paikkakunnan pakolaisiin : ) Kurssi on samantyylinen kuin Suomen työväenopiston kurssit, eikä maksa juuri mitään.

Eilen kun ajelimme kaupungilla, niin keskustan rantakadut olivat suljettu ja lähikortteleissa oli mellakkapoliiseja täysissä varusteissaan. Ajattelin, että ehkäpä verojen nousua vastustavat mielenosoitukset ovat levinneet Leccoonkin. Aamulla avasin päivän lehden lukeakseni, mitä oikein oli tapahtunut, mutta päivän pääuutinen oli se, että isä oli ampunut poikansa metsällä, ilmeisesti mustasukkaisuusriidan seurauksena.  Se Lecco Il Giornon nettisivuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti