lauantai 19. marraskuuta 2011

"Käyhän ilman kuittia"

Olin jo ajatellut, että italialaisten tekemä pimeä työ on tuulesta temmattua. Niin kuuliaisesti olen saanut vastaanottaa kuitteja jokaisesta pienestä  maitolitra-ostoksestanikin.  Italialaiset ovat suorastaan hysteerisiä kuittiensa kanssa, en muista Suomesta mitään vastaavaa. Täällä ei tulisi mieleenkään, että myyjä ryttäisi kuitin ja heittäisi sen samantien roskikseen, kuten Suomessa usein tehdään.
Oikein ilahduin, kun Rasmuksen fysioterapeutti kysyi, tarvitsenko kuittia.  Vihdoin pääsin todistamaan kunnollista veronkiertoa
Kaksi kertaa viikossa käytän autoa ajaessani keskustaan kielitunneille. Olen löytänyt loistavan parkkihallin, jossa on aina tilaa ja tarpeeksi isot parkkiruudut. Lisäksi palvelu on aivan erinomaista. Ei tarvitse lippua itse laittaa masiinaan eikä todellakaan tarvitse maksaa automaattiin. Virkailija tulee jo juosten paikalle ja napaa lipun kädestäni. Ihmettelin tätä erinomaista palvelua monta viikkoa, kunnes vihdoin tänään tajusin, että kysehän on selvästä rahan pimityksestä. Maksan käteisellä kassaan, en saa kuittia ja virkailija tulee painamaan jotain nappia, jotta puomi aukeaa.
Tänään taisi kyllä olla pomo paikalla, sillä meno oli tyystin toisenlaista  : )
Jatkan tarkkailua -  ja raportoin uudelleen. Toistaiseksi siis toiminta ollut hyvin pienimuotoista ja ymmärrettävää.
( Itsekin siirryn "pimeästä" parkkihallistani viereseen kalliseen kerrostaloon, jossa maksan pimeästi italianopelleni tunneistani. EI tulisi mieleenikään raportoida verottajalle!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti