maanantai 21. marraskuuta 2011

Kauden avajaiset

Olimme sunnuntaiaamuna jo pukeutuneet retkivaatteisiimme tarkoituksena lähteä vuorille kävelemään. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen. Kahvia juodessani satuin kuitenkin huomaamaan lehdessä ilmoituksen, että kotirinteellämme on kaudenavajaiset. Hissilläkin pääsee ilmaiseksi. Sinne siis. Luvassa oli paikallisten toimijoiden esittelyä ja paikallisten tuotteiden maistelua. (kuuluu asiaan jokaisessa kissanristiäisessä. Kyseessä ovat aina juusto- ja makkarakauppiaat).
Luntakin on rinteille tykitetty sen verran, että lapset saivat vuoden ensimmäisen lumisodan aikaiseki. Muuten rinteet olivat vielä lumettomat, tarkoitus on kai saada ne auki jouluksi. Talvi on täälläkin myöhässä.

Väkeä oli pilvin pimein, mutta onnistuimme kaappaamaan kuitenkin yhden rinneravintolan terassilta pöydän itsellemme. Gourmetelämyksiä ei tosin saanut, listalla oli ranskalaisia perunoita, lihapataa ja jälkiruoaksi juustoa. Aurinko porotti kuumasti ja nautimme kauniista sunnuntaipäivästä viiniä siemaillen ja italialaisia tarkkaillen. Kaikki vetivät perinteseen tapaan pienet sunnuntai-iltapäivä hönöt viinillä ja poisuivat ravintolasta iloisesti hymyillen ja höpötellen. Sunnuntai on ehdottomasti paras päivä Italiassa!

Lähirinteemme on Barziossa sijaitseva Piani di Bobbio. Se on ihan hyvä pieni hiihtokeskus. Siellä on jopa 4 mustaa rinnettäkin. Meiltä ajaa hissin ala-asemalle 10m minuuttia.



Lilli kuivaharjoittelee hissin käyttöä. Minä pidän huolta Hello Kitty-repusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti